Subverzija BL

Subverzija BL

Žanr
Punk
Godina osnutka
2016

Subverzija je bend iz Banje Luke koji plovi na rifovima panka, gdje se sreće sa figurama HC-a, a pjesma UGH! je nakon što je bend ojačan još jednom gitarom najava novog zvuka i prva pjesma sa nadolazećeg drugog albuma, nakon što je bend u avgustu 2021. godine lansirao svoj prvi album pod istoimenim nazivom benda - Subverzija.

Dakle, Subverzija amo, Subverzija tamo, a sve pjesme se nalaze na linku ispod :)

https://www.youtube.com/@subversionblsubverzija2955

Aktivni početak djelovanja benda Subverzija iz Banje Luke koga čine Dalibor Mrša, bass/vokal, Srđan Ivanković, gitara/beck vokal, Vladimir Maksimčuk, gitara/beck vokal,  i David Popović, bubnjevi se veže za 2016. godinu.

 

Nakon niza održanih nastupa u matičnoj državi i van nje, kako po festivalima, tako i po mnogim klubovima, u avgustu 2021. godine bend je objavio svoj prvi album pod nazivom „Subverzija“ sa 12 pjesama snimljenih u studiju Cirith Ungol u Aleksandrovcu, BiH.

 

Producent i snimatelj je Dražen Kecman, dok je prethodno bend na svom YouTube kanalu objavio 8. singlova sa pratećim video zapisima. Kompletan materijal sa albuma bio je snimljen koncem 2019. godine, ali početak 2020. godine i kasniji period obilježeni su nesrećnim dešavanjima izazvanim covid pandemijom, što je uslovilo prolongiranje objavljivanja i promociju albuma.

 

Bend nastavlja sa radom pripremajući pjesme za drugi album, a sa numerom UGH! koja je već objavljena napravljen je prvi korak u tom pravcu, i pjesma se nalazi na službenom kanalu benda.

 

U februaru 2024. godine bend ulazi u studio i nastavlja snimanje pjesama koje će se naći na drugom po redu albumu, a svoj rad nastavlja kako stvaranjem novih pjesama, tako i nastupima.

Slični izvođači