New gondoliers u Melinu!

New gondoliers MELIN

New gondoliers u Melinu!

pet, 19.04.2024. - 18:25

04.05 u Zagrebačkom jazz klubu grof Melin nastupiti će splitski indie bend New Gondoliers

Ako volite domaće bendove The Strange, The Marshmallow Notebooks i My Buddy Moose, onda će vam se zasigurno svidjeti i New Gondoliers. Rad New Gondoliersa datira čak petnaest godina unatrag. Njihov prvi album je ukopan u topli južnjački zvuk iz kojeg progovaraju narativi Elvisa Costella, Boba Dylana i J.J. Calea i posjeduje karakteristike albuma ceste. Radi se o zanimljivoj igri podneblja i glazbene priče. Glazba odgovara narativu neke mitske vožnje američkom cestom Route 66, ali tekstovi opisuju drukčiji krajolik, onaj mediteranski.

Na novom albumu kojeg promoviraju ovo proljeće i ljeto, zvuk se u odnosu na prvi proširuje glazbenim vokabularom žanrova kao što su funky i indie rock sa čvrstim groovovima.


New Gondoliers su Alen Čelić na gitari i vokalu, Veljko Popović na bubnjevima, Rudi Vučemilović na basu, Matija Petrić na saxofonu i Nina Ipavec kao prateći vokal.

Više o bendu možete saznati na njihovoj web stranici www.newgondoliers.eu a njihov prvi album "Escape town" poslušati na spotify, deezer i drugim streaming glazbenim platformama