EP Supernova Izgubljene snimke napokon objavljene

EP Supernova

EP Supernova Izgubljene snimke napokon objavljene

pet, 17.03.2023. - 10:26

Supernova je zagrebački rock band koji je djelovao od 1999. - 2002. te u tom periodu održao četrdeseak nastupa po Zagrebu i okolici, svirajući uglavnom autorske skladbe, ali i obrade znamenitih alter i rock izvođača. Na izdisaju scene, devedesetih godina, band tijekom svog aktivnog djelovanja održava nastupe u legendarnim, a sada davno zatvorenim Zg klubovima poput : Kulušića, Lapa, Saloona, Pauka itd. Djelujući aktivno na Zg sceni snimili su više demo snimaka od kojih smo izdvojili 3 koje će biti objavljene kao digitalni EP "Supernova"

Slučajno pronašavši snimke na starom kompjuteru, članovi banda zaključili su da su snimke autorski i produkcijski odoljele vremenu te da je napokon vrijeme da budu objavljene. Kao svojevrsna vremenska kapsula, snimke nas vraćaju na rock scenu od prije 20-ak godina i daju uvid u doba kako je živjela scena na prelasku u internetsko doba, a prije društvenih mreža. Sve se savršeno poklopilo sa dvadesetom obljetnicom prestanka djelovanja banda i stvorio se pravi moment da ovaj EP bude objavljen pod Peperton etiketom. Saša Dumić, frontmen o tome kaže slijedeće:
"Tamo negdje krajem prošlog i početkom ovog tisućljeća po Zagrebu je svirao super bend zvan Supernova. Svirali smo neke svoje stvari koje su možda preživjele tijek vremena (vidjet ćemo!), a najpoznatiji smo bili po rock, blues, punk, novovalnim i sličnim obradama, u to vrijeme još uvijek jako poznatih domaćih i stranih izvođača. Kako nam se repertoar preklapao s nekim drugim poznatijim sviračima i pjevačima koje smo i sami voljeli slušati, bez pretjerivanja mogu reći da smo bili najbolji takav bend u okolici, a naši koncerti nosili epitet „mala škola rokenrola“. Odlučili smo se objaviti ovaj EP kako bismo kao svi normalni bumeri (iako tehnički to nismo) popravili nepravdu iz ranijih dana i ponudili svijetu nekoliko odlično napisanih, odsviranih i produciranih stvari. Samo nemojte slušat preko mobitela. Stavite barem slušalice, po jedno za svako uho."
Supernova je svirala u sastavu:
Saša Dumić - vokal, Zvonimir Goldin - gitara, Igor Nađ - bubanj, Vladimir Kanić - bas gitara, Hrvoje Medanić - gitara (na početku djelovanja sastava bas gitaru svirao je Krešimir Ilić).